fbpx

Het Concept

De Florage

Dit is de basis waar de diverse food & beverage concepten een vaste plek hebben in de zaak. Bij de subtiel gescheiden bars kunnen gasten 6 dagen per week vanaf 11:00 uur diverse dranken en gerechten bestellen.    

Florage Outdoor

Bij evenementen op kleinere buitenlocaties worden de concepten vertaald naar stands. In deze situatie kan dit worden toegepast op het terras voor het pand tijdens algemene evenementen. 

Florage Festival

Bij de organisatie van grotere evenementen vanuit De Florage geven Food- en Dranktrucks invulling aan het aanbod dat standaard in De Florage wordt aangeboden. 

Indeling

De vorm van de horeca ruimte maakt het mogelijk om deze als aparte ruimtes in te delen. Vanzelfsprekend zal er een rode draad zijn in het design. Elk gebied in de ruimte heeft een eigen uitstraling en functie. Een voordeel hiervan is dat gasten naar intentie kunnen plaatsnemen in de zaak. Hiermee wordt voorkomen dat gasten die enkel kort koffie komen drinken zitplaatsen in beslag nemen die bedoeld zijn om uitgebreider te borrelen/eten. Dit draagt er aan bij dat de bezetting zo efficiënt mogelijk aansluit op het bestedingsbedrag van gasten.

Foodcourt

In deze ruimte bevindt zich de open keuken waar diverse/wisselende streetfood concepten bereid worden. Deze kunnen bij de aparte kiosken besteld of door het personeel gebracht worden. 

Gastrobar & Lounge

Hier kunnen gasten rustiger zitten om te lunchen of borrelen. De inrichting is unieker zonder dat het afbraak doet aan het geheel en past bij de overige inrichting. 

Café

In de tussenruimte en bij de bar is ruimte om vrij rond te bewegen. Wanneer het drukker is kunnen de gasten zich alsnog dynamisch door de zaak bewegen. 

Coffee Corner & Podium

Hier kunnen gasten overdag plaatsnemen om koffie te drinken of iets kleins te lunchen.

In de avond is deze ruimte minder van belang waardoor deze makkelijk kan worden ingezet om als podium te dienen. 

Bar, Workshops & Tastings

Deze ruimte is ingericht met hoge bartafels om te borrelen. Hier kunnen gasten ook deelnemen aan proeverijen en cocktailworkshops.

Terras

Het terras is sfeervol ingericht en voorzien van een apart terrasconcept dat kan worden aangepast naar thema’s, evenementen of seizoenen.  

Coffee Corner

Foodcourt

Gastrobar Lounge

Dranken

Overige Info

Borrel/Avondfunctie

Het concept is voornamelijk gericht op het uitgaansleven. Maandelijks zullen er meerdere muziekevenementen op de agenda staan met wisselende thema’s. Overdag en doordeweeks is De Florage ook geopend en kunnen gasten in een festivalsfeer laagdrempelig genieten van de diverse concepten. 

Betalen

Op de eerste plaats kan er contactloos of met luxere consumptiemunten betaald worden. Hiermee versnellen we het afreken proces en maakt dit het makkelijk voor gasten om in groepen te borrelen. De druk op het personeel zal hierdoor ook lager zijn. Groepen kunnen tevens een gezamenlijke tegoed pas opwaarderen waarmee gedurende de avond betaald kan worden. Mochten gasten toch cash willen betalen is dit natuurlijk altijd mogelijk bij de centrale kassa. 

Personeel

Het complete team dat nodig is kan direct worden ingezet en is momenteel al als leidinggevende werkzaam binnen andere ondernemingen. Er is voldoende beschikbaarheid voor de juiste personen. Daarbij zijn er extra personen op korte termijn beschikbaar en kan drukte indien nodig worden opgevangen met operationeel personeel vanuit de andere ondernemingen.

Evenementen

De Florage en gelinkte ondernemingen kunnen een groot gedeelte van de leveranciersbehoefte vervullen. In combinatie met de efficiënte wijze van organisatie maakt dit het mogelijk om meerdere, diverse en toegankelijke evenementen te organiseren.

Management

Door de interne kennis en ervaring kunnen veel werkzaamheden zelf of erg voordelig worden uitgevoerd. Naast operationele werkzaamheden zijn onder andere de marketing, grafisch ontwerp, A/V, techniek, (interieur)bouw, trainingen en (horeca)management in eigen beheer. Hierdoor profiteert de onderneming van een uitgebreid management zonder de hoge bijbehorende kosten. Dit maakt ook dat de exploitatiekosten zo laag mogelijk gehouden worden zonder dat dit effect heeft op essentiële onderdelen als marketing en events. 

Vibefix, Home Shaked, De Cocktailcar & The Food Station

De overige onderneming zijn een toegevoegde waarde voor De Florage. Er zijn al meerdere relaties met leveranciers waar De Florage direct van kan meeprofiteren. Ook draaien er al dagelijkse bedrijfsprocessen waar die van de nieuwe onderneming snel kan worden opgenomen. Het personeel is al werkzaam en voldoende aanwezig. Zo kunnen de ondernemingen ook als partner en leverancier worden ingezet tegen kostprijs. Het centrale management zorgt er met een team voor dat alles gestructureerd en overzichtelijk verloopt.      

 

 

Inspiratie/Elementen